Forum Ancyra
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum Ancyra

Rahat rahat geyik yapabileceğiniz bir forum...
 
AnasayfaPortalliGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Ölürken bile fotoğraf çekmeyi sürdürüyordu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Boromir
Admin
Admin
Boromir


Erkek
Mesaj Sayısı : 119
Yaş : 30
Yer : Ankara
Meslek/Hobiler : Talebe değil Amele / Tarih
Kayıt tarihi : 28/08/07

Ölürken bile fotoğraf çekmeyi sürdürüyordu Empty
MesajKonu: Ölürken bile fotoğraf çekmeyi sürdürüyordu   Ölürken bile fotoğraf çekmeyi sürdürüyordu Icon_minitimeCuma Eyl. 28, 2007 3:15 pm

Ölürken bile fotoğraf çekmeyi sürdürüyordu

Ölürken bile fotoğraf çekmeyi sürdürüyordu Sondun02

Birmanya'da 'safran devrimi'ne karşı silahlarını çeken cunta yönetimi, dün en az dokuz kişiyi öldürdü, 11 kişiyi yaraladı. 'Bize özgürlük verin' diye bağıran göstericiler, askerlere 'Hadi gelin, öldürün bizi' diye meydan okuyor. RANGUN - Çin ve Tayland'ın komşusu Birmanya'yı (Myanmar) 45 yıldır yöneten cuntaya karşı Budist keşişlerin başını çektiği 'safran devrimi', güvenlik güçlerinin şiddetle bastırma çabalarına direniyor. Önceki gün beş kişinin öldürülmesine rağmen pes etmeyen halk destekli keşişler, dün yine eski başkent Rangun'da (Yangon) cuntaya meydan okudu. Kalabalığı dağıtmak için plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve jop kullanıp uyarı ateşleri açan asker ve polisler, aralarında bir Japon foto muhabirinin bulunduğu en az dokuz kişiyi öldürdü. Biri kadın en az 11 gösterici yaralandı. Çoğu öğrencilerden oluşan göstericiler de tuğla, taş, sopa ve bıçak fırlatırken 31 asker ve polisi yaraladı. İsyanı organize eden tapınaklara düzenlenen baskınlarda 1000'e yakın keşiş tutuklandı.
Tokyo merkezli video ve fotoğraf ajansı APF News'in Japon fotomuhabiri 50 yaşındaki Kenji Nagai isyanın ilk yabancı kurbanı oldu. Askerlerin attığı kurşunla yaralandıktan sonra yerde yatarken bile fotoğraf çekmeye devam eden Nagai, daha sonra öldü. APF, sözleşmeli çalışan Nagai'nin sokağı çıkma yasağı ilan edilmeden iki gün önce bölgeye gönderildiğini açıkladı.

'Halkın ekmeğini yiyip'

Birmanya'ya en fazla bağış yapan ülke Japonya sert tepki gösterdi. "Şiddetle protesto ediyor ve soruşturma açılmasını istiyoruz. Birmanya hükümetinden güç kullanmaya son vermesini talep ediyoruz" diyen hükümet, Dışişleri Bakan Yardımcısı'nı Rangun'a göndereceğini açıkladı ve Birmanya'nın Tokyo büyükelçisini çağırıp protestosunu iletti.
Britanyalı bir diplomat ise tapınaklarda yaşananları şöyle aktardı: "Yurtlarda kan akıtıldı. Yatakhanelerin altı üstüne getirildi. Duvar, kapı ve Budist eserlerini yıkmak için plastik mermiler kullanıldı. Buda figürleri ve bağışlanan altınlar yağmalandı." Dün güvenlik güçleri Rangun'daki Sule tapınağı çevresinde toplanan kalabalığı şiddet kullanarak dağıtsa da göstericiler yeniden gruplaşarak eylemlerini sürdürdü. Göstericiler askerlere 'Bize özgürlük verin! Bize özgürlük verin' diye bağırdı. Keşişlere destek olan bir kadın, silahlarını doğrultmuş güçlere meydan okudu: "Hadi, öldür beni! Korkmuyorum." Yaşlı bir adam, "Halkın verdiği ekmeği yiyorsunuz. Yine de insanları öldürüyorsunuz" diye bağırdı. Keşişler 1948'de Britanya'ya karşı bağımsızlık savaşının da başı çekmişti.
Uluslararası tepki üzerine cunta yönetimi, BM Genel Sekreteri'nin özel temsilcisi İbrahim Gambari'ye vize izni verdi. Bush yönetimi ise, 14 üst düzey cunta yetkilisine ekonomik yaptırım kararı aldı.

GAZETELER YAYINLARINI DURDURUYOR

Rahiplerin rejim karşıtı gösterilerinin dün kana bulandığı Myanmar’da, bazı özel gazete gruplarının Yangon’daki durumun giderek daha tehlikeli bir hal alması üzerine yayınlarını durdurduğu bildirildi.
Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, durumun kötüleşmesi yüzünden gazete dağıtımının hemen hemen imkansız hale geldiğini ve Eleven Media grubuna ait 4 dergiyle Yangon Media grubuna ait 2 derginin yanı sıra Kamudra, Voice ve Market dergilerinin yayınını durdurduğunu açıkladı.
Satışların düştüğünü de belirten aynı yetkili, Pyi Myanmar adındaki bir başka grubun da faaliyetlerini tamamen durdurmasının beklendiğini kaydetti.
Öte yandan, ülkenin en büyük kentlerinden Yangon’da esnafın dükkanlarını açmadığı, sokaklarda polislerle askerlerin gezdiği bildirildi.
Görgü tanıkları, otobüslerin alışılmış güzergahlarından gitmediğini, sokaklarda askeri kamyonların bulunduğunu, ekonomik faaliyetlerin de durma noktasına geldiğini aktardı.

ÖLDÜRÜLEN JAPON GAZETECİ

Bu arada Japonya’nın yeni Başbakanı Yasuo Fukuda, Myanmar’da bir Japon gazetecinin öldürülmesini kınadı, ancak bu ülkeye yardımlara devam edeceklerini açıkladı.
Fukuda, "Gerçekten çok üzgünüm. Bu olayı kınıyorum ve gazetecinin ailesine taziyelerimi sunuyorum" dedi ve ülkesinin Myanmar’a yaptığı insani yardımı askıya almayacağını duyurdu.
Japon hükümeti de yeni bir emre kadar vatandaşlarını Myanmar’a gitmemeleri konusunda uyardı.
Avustralya’nın Myanmar’daki Büyükelçisi Bob Davis ise kısa süre önce meydana gelen olaylarda öldürülenlerin sayısının resmi olarak açıklanandan çok daha fazla olduğunu belirtti.
Davis, dün meydana gelen olaylardan sonra Myanmarlı yetkililerin 9 ölü 11 yaralı olarak açıkladığı rakamın gerçekleri tam olarak
yansıtmadığını, çünkü görgü tanıklarının olayların meydana geldiği Yangon’un merkezinde çok daha fazla ceset gördüklerini ifade ettiklerini belirtti.
Filipinler Devlet Başkanı Gloria Arroyo ise Myanmarlı yetkililere, başta muhalif Aung San Suu Kyi olmak üzere siyasi mahkumları serbest bırakma çağrısında bulundu.
Myanmar’da askeri rejimin son olarak, gösterileri bastırmak için uyguladığı şiddetin dünyaya duyulmasını önlemek için interneti kestiği belirtilmişti.
MİLLİYET SON DAKİKA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ancyra.mam9.com
 
Ölürken bile fotoğraf çekmeyi sürdürüyordu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Forum Ancyra :: Yönetim :: Portal :: Eski Haberler-
Buraya geçin: